Шостий президент України, інавгурація якого відбулася у понеділок, 20 травня, звернувся до народних обранців та чиновників з трибуни Верховної Ради.

"Прошу парламент звільнити з посад голову СБУ, Генпрокурора і міністра оборони", - заявив глава держави.

Окрім того, він зробив гучну заяву щодо подальшої долі українського парламенту.

"Уряд не вирішує наших проблем, сьогодні він є нашою проблемою. Ви можете взяти аркуш, ручку і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про майбутні покоління, а не наступні вибори. Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання", - резюмував президент.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати,що радник новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розкрив плани слуги народу щодо парламенту після інаугурації.

Володимир Зеленський

Про це він розповів у коментарі для українських ЗМІ, пише Рoliteka.

За словами Разумкова, новообраний президент буде ініціювати розпуск Верховної Ради.

"Так, він буде ініціювати розпуск", − заявив Разумков.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

За його словами, Зеленський "готовий допомогти парламенту наостанок виконати хоча б частину своїх обіцянок", які стосуються зміни Виборчого кодексу, зняття недоторканності з народних депутатів, суддів і президента.

Верховна Рада
Верховна Рада

"На порушення закону ніхто йти не планує. Є передумови, які дають президенту можливість розпустити Верховну Раду. Вони чітко прописані в законодавстві, іноді не до кінця чітко, але більш-менш зрозуміло. Однією з цих передумов є відсутність коаліції, яке багато обговорюється", − резюмував радник Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Володимир Зеленський

Про це повідомило видання "Інформатор", посилаючись на джерело у Верховній Раді.

За словами інформатора, в процесі переговорів сторона Зеленського погодилася, що не зовсім доцільно проводити інавгурацію 19 травня – в День пам’яті жертв політичних репресій, та погодилася на 20 травня як компромісну дату.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.