Шостий президент України Володимир Зеленський звернувся до українців під час церемонії інавгурації.

Володимир Зеленський

Потужне звернення нового глави держави почули мільйони людей як в Україні, так і по всьому світу.

"Щойно не тільки я приймав присягу. Кожен з нас поклав руку на Конституцію, і кожен з нас присягнув на вірність Україні. Уявіть собі гучні заголовки: "Президент не платить податки", "Президент напідпитку промчав на червоне світло", "Президент потихеньку краде, бо всі ж так роблять". Ви згодні, що це ганьба? Ось чому. Ось, що маю я на увазі, коли кажу, що кожен з нас — президент. Від сьогодні кожен з нас несе відповідальність за Україну, яку ми залишаємо своїм дітям. Кожен з нас на своєму місці зможе зробити усе для розвитку України", - відзначив Володимир Зеленський.

Шостий президент України Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Новий гарант висловився про припинення війни на Донбасі та пояснив, на які дії він готовий заради миру в Україні.

"Я точно не боюсь приймати складні рішення. Я готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги, і, якщо буде треба, я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир, не втрачаючи наші території", - зауважив слуга народу.

З парламентської трибуни новообраний президент заявив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

"Я не розумію, чесно кажучи, я не розумію наш Уряд, який тільки розводить руками, і каже: ми нічого не зможемо зробити, це неправда. Можете. Ви можете взяти аркуш, взяти ручку і звільнити свої місця для тих, хто буде думати про наступні покоління. А також я прошу вас звільнити з посад: голову СБУ, Генерального прокурора України, міністра оборони України. І це далеко не все, що ви можете зробити. Але для початку достатньо. У вас на це буде два місяці! У вас на це буде два місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі! Непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду VIII скликання!", - резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, у будівлі Верховної Ради України відбувається інаугурація новообраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.