У вівторок, 21 травня, президент Володимир Зеленський разом із лідерами фракцій Верховної Ради домовився про розпуск парламенту і позачергові вибори.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву команди новообраного глави держави.

Подробиці переговорів поки що невідомі, однак варто відзначити, що напередодні були анонсовані консультації президента України Володимира Зеленського з фракціями, на яких мали обговорити питання щодо дострокового розпуску парламенту.

Народний депутат Валерій Карпунцов заявляв, що консультації відбудуться вже після інавгурації та зустрічі з міжнародними делегатами увечері, 20 травня, передає "РБК-Україна".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Поки немає указу про розпуск Ради. Він ще не провів консультації з фракціями. Сьогодні буде це проводити. Зараз він запрошує. Він повинен це зробити. Це норма конституції. Подивимося, що буде в обґрунтуванні. Ввечері, я так розумію буде указ", — заявив Карпунцов.

Водночас лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив агентству "Інтерфакс-Україна", що консультації щодо розпуску парламенту відбудуться 21 травня о 10 годині в адміністрації президента.

Додамо, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання. Також він окремо попросив депутатів не розслаблятися та протягом двох найближчих місяців ухвалити ряд важливих законів, зокрема про скасування депутатської недоторканності, ввести кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та нарешті прийняти довгостраждальний виборчий кодекс.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, у будівлі Верховної Ради України відбулась церемонія інаугурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.