Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе готова очолити уряд у перехідний період. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наскільки я знаю з законодавства, в такому випадку це рішення президента, повинен бути указ щодо того, хто буде виконувати обов'язки прем'єра, якщо буде проголосована відставка уряду. Відмовлятися від відповідальності я не звикла", - зазначила Климпуш-Цинцадзе, відповідаючи на питання, чи готова вона очолити уряд у перехідний період.

Вона також наголосила, що вже отримала пропозиції стосовно участі у парламентських виборах. Однак не сказала, від яких саме політсил.

Іванна Климпуш-Цинцадзе
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що має намір робити все, щоб нова урядова команда продовжувала всі починання у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На питання, чи погодиться вона на посаду в новому уряді на діючій позиції або в якомусь іншому статусі, наприклад, міністра оборони, віце-прем'єр відповіла неоднозначно: "нехай спочатку запропонують". Тому важко сказати, чи продовжить Іванна Климпуш-Цинцадзе політичну діяльність на високих посадах.

Раніше Климпуш-Цинцадзе заявила, що має намір брати участь у парламентських виборах.

Іванна Климпуш-Цинцадзе
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Раніше Климпуш-Цинцадзе повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, що не поділяє рішення Гройсмана про відставку.

"Вчорашній день розпочав новий відлік політичного процесу. Емоційне рішення Прем'єр-міністра подавати у відставку не поділяю. Якщо рухаємося до Європи, то все ж повинна бути цивілізована передача влади, а відповідно - передача напрацювань і політик. Саме так і написано в нашому законодавстві", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що хоче забезпечити спадковість та послідовність європейської та євроатлантичної політики нової України.

Нагадаємо, Порошенко перелякав українців на інавгурації Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський зробив гучну заяву за день до інавгурації.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського показали детальну програму інавгурації.