У середу, 22 травня, стало відомо про те, що президент Володимир Зеленського призначив Андрія Геруса представником президента у Кабінеті міністрів України.

Андрій Герус

Про це йдеться на сайті президента.

Як відомо, раніше Зеленский представив Геруса як свого радника в питанні енергетики.

"Призначити Геруса Андрія Михайловича представником президента України у Кабінеті міністрів України", - йдеться у тексті наказу слуги народу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Зеленський

Зазначимо, що Герус є головою Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг. Раніше він був членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Андрій Герус

Герус також відомий своєю боротьбою з монопольним становищем на ринку електроенергії холдингу ДТЕК олігарха Ріната Ахметова .

Варто підкреслити, що уже наступного дня після інавгурації у вівторок, 21 травня, новий президент України Володимир Зеленський підписав 9 указів про кадрові призначення.

Володимир Зеленський

До команди слуги народу увійшли "нові обличчя", які у більшості своїй не мають політичного минулого.

Нагадаємо, із офіційного сайту президента України Володимира Зеленського прибрали указ №309/2019, у якому йшлося про призначення Олени Зеркаль заступницею глави Адміністрації президента. Пояснень, чому прибрали документ, немає.

Олена Зеркаль

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела у команді президента.

У Зеленського стверджують, що Зеркаль відмовилася від посади, однак причину відмови не називають. Зеркаль начебто погоджувалася бути лише уповноваженим з питань міжнародних судів України щодо Росії, а не заступником глави.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політолог Юрій Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.