Російський блогер Олександр Горбунов, відомий як ревний прихильник Путіна, прокоментував інавгурацію нового президента України Володиммира Зеленського, яка відбулася 20 травня у стінах Верховної Ради.

Відповідною публікацією він поділився на своєму Telegram-каналі Сталингулаг.

У тоні повідомлення прочитуються нотки заздрощів, адже подібні демократичні вибори та президент "із народу" для путінської Росії - це речі, співрозмірні із політичним фентезі.

"Як же насправді круто виглядає інавг урація президента, яка відбувається не в позолоченому палаці, набитому якимись диктаторами, які прибули в надії що-небудь випросити, байкерами, вирядженими, як в американських комедіях, служителями різних культів, одягненими в сліпучі шати, серед пристарілих артистів і спортсменів, які вирішили минулими заслугами виправдовувати нинішні провали, з чиновниками і депутатами як би опозиційних партій, улесливо аплодуючими кожного руху вождя, а перед парламентом, який дійсно налаштований опозиційно і готовий розкритикувати за будь необережно сказане слово. Напевно, саме завдяки цьому виголошена промова залишається в історії, а не забувається ще під час останнього хлопка в долоні придворного блазня", - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, у вівторок, 21 травня, президент Володимир Зеленський разом із лідерами фракцій Верховної Ради домовився про розпуск парламенту і позачергові вибори.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву команди новообраного глави держави.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання. Також він окремо попросив депутатів не розслаблятися та протягом двох найближчих місяців ухвалити ряд важливих законів, зокрема про скасування депутатської недоторканності, ввести кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та нарешті прийняти довгостраждальний виборчий кодекс.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.