На офіційному сайті глави держави з'явилася петиція за відставку Президента України Володимира Зеленського. Її зареєстрував такий собі Максим Безрук 22 травня і вона набрала на даний момент понад 9 тисяч підписів.

Дуже радикально висловився про це явище білоруський аналітик, публіцист та блогер Ігор Тишкевич, який вже довгий час проживає в Україні.

"В Інтернеті запустили петицію за відставку президента Зеленського. Ініціатори радіють, що за добу перевищилао за 8 тисяч. І розганяють тему. Хлопці, якщо вас навіть не 25, а хоча б 10%, то петиція повинна була бути давно підписана і відправлена. Чому? Та тому що за Петра Олексійовича Порошенка віддали свої голоси, згідно з даними ЦВК 4, 522 мільйони людей." - пише Ігор.

Володимир Зеленський на інавгурації
Володимир Зеленський на інавгурації

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тишкевич стверджує, що значна частина тих, хто проголосував за Порошенка - це не ті, хто визнав у ньому генія, а ті, хто просто злякався невідомості. Він упевнений, що навіть, якщо петиція набере необхідну кількість голосів, то вона успішно відправиться в смітєвий бак і на те є декілька причин:

"1. Маючи 4,522 мільйони і не набрати 25 000 (0,55%) підписів за добу - це провальна демонстрація тези про 25% однодумців.
2. З іншого боку висять 13,541 мільйона голосів. Які теж різні і прийшли в цю групу з різних причин. Але ця цифра є. Поки так. А надалі - судять по справах, а не за особистості. Тому жорстко проходитися по тому, що зробить Зеленський можна і потрібно. Як, втім, так само жорстко проходиться по тому, що вже зробили інші гравці на політичному полі".

В коментарях українці реагують по-різному на таке звернення:
"Наскільки взагалі коректно порівнювати кількість тих, хто голосував за Порошенка з кількістю голосуючих за електронну петицію, яку публікує неизветный? Її сам Порошенко публікував, або якісь офіційні особи, або з якихось каналах це посилено поширюється з певною метою? Це просто петиція заради петиції", "Я тільки що дізналася", "Я погоджуся, що ця петиція нікчемна".

Як повідомлялося раніше, Зеленський зробив важливу заяву на рахунок дострокових виборів в Раду.

Також, важливий проект Зеленського оприлюднили в мережі.