Президент України Володимир Зеленський відреагував на небезпечну ситуацію у Закарпатті - так у четвер, 23 травня, стало відомо про паводки у регіоні.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про масштаби руйнувань розповів голова Закарпатської ОДА Ярославу Галасу, якому зателефонував президент.

Галас розповів президенту про підтоплення дворів та сільськогосподарських угідь, а також про зруйновані укріплення берегів.

"Під час розгулу стихії у річку впала дитина. Зараз її шукають рятувальники", - шокував очільник області.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Ярослав Галас

"Більш повна картина про руйнівні наслідки стихії буде відома наступного тижня, відразу після того, як комісія по районах проведуть інвентаризацію і оцінять завдані збитки. Проте вже зараз зрозуміло, що Закарпаттю доведеться звертатися до Кабінету Міністрів України з проханням виділити області з резервного фонду кошти для ліквідації наслідків негоди", - додав він.

У відповідь на це Володимир Зеленський доручив облдержадміністрації тримати ситуацію під контролем і запевнив, що в разі необхідності готовий особисто прилетіти на Закарпатті, щоб проконтролювати ліквідацію наслідків паводку.

Володимир Зеленський

Нагадаємо, вранці 24 травня в Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що в західних областях України в результаті паводків пошкоджено декілька десятків будинків. Закарпатська область постраждала найбільше - за станом на 7:00 24 травня залишаються підтопленими 23 житлових будинків. Також водою зруйнований міст місцевого значення на Закарпатті і пошкоджені ще 150 мостових переходів.

Нагадаємо, навіть після інавгурації та офіційного вступу на пост президента Володимиром Зеленським прибічники Петра Порошенка не можуть заспокоїтися і дати пошматованій війною та корупційними скандалами країні прийти до тями.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Так у четвер, 23 травня, "фанати" Порошенка здивували українців "ноу-хау" - вони розмістили петицію за відставку нового президента Володимира Зеленського у графі петицій на офіційному сайті глави держави.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.