Екс-президент України Петро Порошенко вважає, що указ нового глави держави Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради суперечить Конституції.

Про це політик написав у Facebook.

Нехтування нормами Конституції - це крок до хаосу

Існує неписана політична традиція давати будь-якій новій владі сто днів без критики. І я щиро намагався не критикувати роботу нового Президента, однак події останніх чотирьох днів просто не залишають мені вибору. Звичайно, я цілком розумію бажання нового Президента мати нову Верховну Раду. Однак, є Конституція, і демократія – це процедура і порядок. Інакше – хаос. Указ нового Президента про розпуск ВР – абсолютно неконституційний!

Geplaatst door Петро Порошенко op Vrijdag 24 mei 2019

"Указ нового президента про розпуск ВР – абсолютно неконституційний!", – зазначив Порошенко.

Він вважає, що "щиро намагався не критикувати роботу нового президента", але події останніх чотирьох днів не залишили йому вибору.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Звичайно, я цілком розумію бажання нового президента мати нову Верховну Раду. Однак, є Конституція і демократія − це процедура і порядок. Інакше – хаос", – заявив Порошенко.

Нагадаємо, Зеленський підписав Указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів".

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради і призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня.
Зазначимо, новообраний український президент Володимир Зеленський планує найближчим часом провести телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.
Нагадаємо, що команда Володимира Зеленського пояснила свою позицію щодо Медведчука. Так, "кума президента Росії Володимира Путіна" не бачить в якості боку України на переговорах у Мінську щодо врегулювання війни на Донбасі.

"Ми не бачимо його парламентером з нашого боку, ну якщо Росія бачить його парламентером зі своєю – то це їх вибір",- пояснили в команді Зеленського.