Колишній гарант та головнокомандувач Петро Порошенко, чиновники якого спіймані у корупційному скандалі та "бізнесу на крові" в Укроборонпром, вирішив згадати трагічні події п'ятирічної давності, коли сотні українців загинули на барикадах Донецького аеропорту.

Петро Порошенко

Відповідною публікацією він поділився у Тwitter.

"26 травня 2014 – один з переломних моментів війни на Сході. Це був перший день великої битви за Донецький аеропорт, яка буде тривати 242 дні. Честь і слава нашим легендарним захисникам- "кіборгам", янголам-охоронцям нашої Незалежності!", - написав колишній гарант.

Українці не повірили власним очам - як людина, яка сама відправляла військових на смерть, вирішуючи у цей час "важливі справи" власних бізнес-інтересів, може навіть заїкатися про таке. Це апогей цинізму, вважають розлючені користувачі мережі.

"Ти разом із Муженком їх зрадив, а тепер співаєш про честь і хвалу?", "Ти хоч розумієш, що верзеш? Ти обіцяв війну закінчити за два тижні, назвавши її АТО... і втративши десятки тисяч людей... віддаючи честь і славу загиблим... А інвалідам, котрим руки та ноги відірвано через твої авантюри та гефешти?", "Суши сухарі", - пишуть розлючені коментатори.

Нагадаємо, юрист Андрій Портнов опублікував документи, які свідчать про те, що у той час, як у серпні 2015 року на Донбасі гинули українські військові, "головнокомандувач" Петро Порошенко займався переоформленням своєї панамської торгової компанії.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Відповідною публікацією Портнов поділився на своїй сторінці у Facebook.

"Друзі, як і обіцяв, починаємо комплекс міжнародних навчально-виховних заходів щодо Порошенка. За посиланням публікую нотаріальний документ, який свідчить, що в квітні 2015 року, коли в зоні АТО гинули українські військові, Порошенко переоформлював свою панамську торгову компанію UKRPROMINVEST HOLDING LTD в нове офшорне підприємство BATTERY INVESTMENT CORP. Документ тут: http://bit.ly/2WhT6eL", - написав Порнов із посиланням на джерело.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у понеділок, 20 травня, у будівлі Верховної Ради України відбулась церемонія інаугурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.