Президент України Володимир Зеленський розпустив Верховну Раду. Дострокові парламентські вибори заплановані на 21 липня 2019 року. Однак до їх проведення депутати можуть ухвалити нове виборче законодавство. Тому ці вибори відбудуться згідно з тими законами, які будуть чинним.

Про це розповів український юрист Іван Ліберман, пише "Сьогодні".

"Все залежатиме від Ради, чи буде вона зацікавлена в розгляді цих правок. Але, в будь-якому випадку, вибори проводитимуться до внесень змін до закону за старою системою, після внесення змін і опублікування – за новою", – заявив Ліберман.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Зараз же ЦВК готується до проведення парламентських виборів згідно з чинними законами. Однак, якщо будуть внесені зміни та правки, то ЦВК не зможе підготувати проведення дострокових виборів до ВР. Так вибори можуть перенести.

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

"ЦВК діятимуть згідно з тим законодавством, яке є зараз. Якщо вони не встигають, значить буде так, як буде. Це може спричинити перенесення дати виборів. Але для цього хтось повинен бути ініціатором. Наприклад, може вийти глава ЦВК, який повідомить, що вони не встигли підготуватися до виборів за новим законом і у зв'язку з цим просять перенести дату виборів і не можуть технічно забезпечити проведення виборів", – зазначив юрист.

ЦВК
ЦВК

У свою чергу юрист Дмитро Марцонь вважає, що можливість перенесення виборів надзвичайно мала. Окрім цього він додав, що система, за якою будуть проведені вибори залежить від домовленостей політичних еліт, а не від внесення правок до законодавчих документів.

"Я не думаю, що взагалі виникне така ситуація, коли ЦВК доведеться щось міняти. Але якщо виникне, то, я впевнений, документи будуть швидко приведені в порядок у зв'язку з цією ситуацією або обламані об коліно за старою українською традицією. Перенесення не буде, вибори – це серйозна процедура. Якщо є дата, то я не думаю, що їх можуть перенести. Перенесення виборів так чи інакше допущено не буде", – заявив Марцонь.

Нагадаємо, актор Євген Кошовий прокоментував "війну" між Зеленським та Радою: "Кормушка" не відпускає".

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Зеленський помилився: Тука розповів про найбільш невдале звільнення нового президента.

Також портал Знай.uа писав, Пальчевський розповів, чого варто остерігатися Зеленському у Раді: "Боротьба буде запеклою".