Верховний суд виніс рішення щодо відкриття провадження щодо указу Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

27 травня Верховний суд відмовив у відкритті провадження за позовом до президента Володимира Зеленського про визнання нечинним його указу про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів. Про це повідомила прес-служба суду у Facebook.

Згідно з повідомленням, причина відповідного рішення в тому, що розгляд такої справи відноситься до юрисдикції Конституційного суду.

"Верховний суд дійшов висновку, що за змістом положень ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 150 Конституції України перевірка на предмет відповідності Конституції України всіх без винятку правових актів Верховної Ради України і Президента України належить до повноважень Конституційного суду України", - йдеться в заяві.

Верховний Суд відмовив у відкритті провадження у справі за позовом до Президента України Володимира Зеленського про...

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще
Geplaatst door Верховний Суд op Maandag 27 mei 2019

Нагадаємо, ЦВК зробила заяву щодо проведення дострокових виборів

Як повідомляв портал Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав, Зеленському погрожують судом через "прощальні подарунки" Порошенка