Телеведучий Андрій Пальчевський поділився думками про розпуск Верховної Ради за ініціативи Володимира Зеленського та дав прогноз відносно дострокових парламентських виборів, які відбудуться в Україні вже за два місяці.

Про це він розповів у інтерв'ю для Рoliteka.

"Розпуск Ради - це було вдале рішення та "експромт" Володимира Зеленського. Але, як кажуть відомі музиканти - до вдалої імпровізації потрібно готуватися. Президент мав передбачити, що після розпуску парламент неминуче піде проти нього, це - природно на фоні порошенківського коаліційного тла, яке ми маємо сьогодні", - вважає Пальчевський.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"225 мажоритарників можуть представляти собою групу корумпованих перебіжчиків у майбутньому. Це повинні присікати прокурори. Я вважаю, що змішана виборча система не є найгіршим із варіантів. Мажоритарник не є апріорі зрадником. Зате ми розуміємо, що відміна змішаної системи позбавляє народ можливості "показати дулю" - якщо, наприклад, не подобається жодна із партій,що іде на вибори за списками", - пояснює Пальчевський.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

"А ось господарі партій реально стають господарями країни. І ось вони можуть мати реальний вплив на олігархів. Усі хочуть бути "володарями кілець". Політична олігархія - для України, на жаль, буденне явище", - вважає телеведучий.

"Юристи президента запропонували гарну, як мені здається, ідею - 3% бар'єр для проходження у Раду. Як збудилися усі ті, які не набирають 5%! Звісно, вони кинулися підтримувати цю ідею", - ділиться спостереженнями Андрій Пальчевський.

Верховна Рада
Верховна Рада

"Позитивом наразі є те, що Юлія Тимошенко яскраво демонструє готовність до співробітництва із Зеленським. Але скільки вона візьме у новому парламенті, наразі важко сказати. Вона претендує на прем'єрство. Але якщо більшість візьме "Слуга народу", - хто ж їй дасть?", - резюмував Пальчевський.

Нагадаємо, тиждень тому Володимир Зеленський отримав президентську булаву - експерти проаналізували перші 7 днів слуги народу у кріслі глави держави.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.