Журналіст Ігор Лесєв показав "досягнення" колишньої очільниці Нацбанку Валерії Гонтарєвої, яка "втекла до Лондона" після сварки із патроном Петром Порошенком.

Валерія Гонтарєва
Валерія Гонтарєва

Про це Лесєв розповів у ефірі "НеДобрый Вечер".

"Знаєте, чим пінгвіни відрізняються від Валерії Гонтарєвої? Перше. Пінгвіни не носять уггі. Друга. Пінгвіни не живуть в Лондоні. І третє. Пінгвіни не обвалили банківську систему України. Не девальвували гривню в три рази. І не пограбували мільйони українців", - заявив журналіст.

Ігор Лесєв

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Їй надсилають повістки з прокуратури. А вона відкриває дзьоб. І падає на дурку."

Лесєв нагадав,що Гонтарева і будучи головою Нацбанку, в Україні не з'являлася.

"Ви уявляєте собі цю картину. У нас в країні більше року не було голови Нацбанку. Коли країною керував маніяк і мародер,то і спільники у нього були з такого ж матеріалу. Нахабство, пір'я і дуже багато г*вна", - вважає Лесєв.

Гонтарєва в день крала більше, ніж ці шахраї за рік у кращі свої часи.

Валерія Гонтарєва
Валерія Гонтарєва

Журналіст додає,що наймерзенніше, що вона зробила – це організувала масове закриття банків.

"При ній було закрито 85 банків.Це майже половина всіх банків України. А їх майно передавалися у Фонд гарантування вкладів. А вже Фонду активи банків продавав колекторських контор по 2% від номіналу. За цією схемою було вкрадено більше 10 мільярдів доларів. ВВП країни обрушилося на 35%. А бабло виводилося на офшорні компанії Петра Олексійовича Черчілля".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Україна тепер МВФ купу ярдів зелені заплатити.

"За рахунок підвищення тарифів ЖКГ. За найдорожчий бензин в Європі. За рахунок припинення медичного обслуговування населення. У нас забирають останнє. Щоб ми за міжнародні зобов'язання Порошенко, Яценюка і Гройсмана могли заплатити. А одночасно ця мразота виводить мільярди грошей собі на рахунки за кордон. Ось це і є життя по-новому".

Володимир Гройсман, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк
Володимир Гройсман, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк

"Вона побудувала систему, при якій банкам не вигідно кредитувати населення. І одночасно вкладати гроші в українську економіку. В результаті ми всі ці 5 років сидимо в ж*пі. А Лондон – не закордон. Давай до нас повертайся. У нас до тебе багато запитань. Про макроекономічної стабілізації компанії "Рошен". Про рефінансування російських банків. Про конвертаційному центрі для структур Порошенко. Давай до нас. На прокурорський вогник", - резюмував Лесєв.

Нагадаємо, 2 квітня ГПУ викликала для вручення підозр і допиту екс-керівницю НБУ Валерію Гонтареву.

Як повідомляв портал Знай.ua, екс- глава НБУ перебралася в Лондон.

Також Знай.ua писав, екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарєва придбала будинок у Лондоні за 23 мільйони фунтів (майже 30 млн. $)