Колишній президент Петро Порошенко, який балотуватиметься у Раду із оновленою партією "Європейська солідарність" і, за словами його соратників, має намір стати не депутатом, а "батьком нації".

Петро Порошенко

Про це повідомляє журналіст Української Правди із посиланням на джерела у партії колишнього гаранта.

Зазначається, що наразі достеменно невідомо, хто саме увійде до списку партії на вибори.

За словами штабістів Порошенка, екс-президент особисто відповідає за формування списку, одноосібно веде усі переговори і якщо якийсь список партії наразі і є, то про його вміст знає тільки сам Петро Олексійович.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Петро Порошенко
Петро Порошенко

За даними журналіста, Порошенко очолить список своєї оновленої партії, але майже на 100% депутатом не стане. Його оточенню начебто вдалося переконати його, що після президентської висоти натискання кнопочки в парламенті – це не його рівень.

"Порошенко очолить партію, але має стати не депутатом, а "батьком нації". Щось типу Качинського у Польщі, який ніяких посад не займає, але насправді має найбільший авторитет і вплив", – пояснюють в оточенні Порошенка.

Крім того, як переказують штабісти Порошенка, своїм старим соратникам, які мають хоч якісь проблеми з репутацією, місця у списку немає.

"Це буде відсотків 80% зовсім нових людей. От побачите. Я сам сидів у штабі і писав свою програму для праймеріз. Зараз чекаю, чи підтримають мене", – зізнався під час з'їзду глава фракції БПП у парламенті Артур Герасимов.

За даними журналістів, 31 травня на з'їзді партії "ЄС" перші два ряди були заповнені або першою десяткою парткерівництва, як Ірина Геращенко чи Марія Іонова, або "молодою кров'ю", як то Віталій Гайдукевич, голос львівського Євромайдану Софія Федина чи лідерка "Солідарної молоді" Дінара Габібуллаєва.

Нагадаємо, Петро Порошенко використовував для піару своєї оновленої партії "Європейська солідарність" пропагандистський хід, який використовував раніше Гітлер.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за лічені дні до втрати повноважень президента Петро Порошенко присвоїв голові Служби безпеки України Василю Грицаку високе звання та нагородив орденом.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.