Чинний президент Петро Порошенко присвоїв голові Служби безпеки України Василю Грицаку високе звання та нагородив орденом.

Петро Порошенко присвоїв голові СБУ Василю Грицаку звання "Герой України". Про це йдеться в указі Порошенка від 9 травня.

Разом зі званням "Героя України" Грицака також нагородили орденом "Золота Зірка".

Як зазначається в указі, очільник СБУ отримав нагороди "за самовіддане служіння українському народові, визначний особистий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України".

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Звання "Герой України" – вищий ступінь відзнаки в Україні, яким нагороджують за "героїчні вчинки та визначні трудові досягнення". Згідно зі статутом цього звання, воно передбачає виплату одноразової грошової винагороди в обсязі 50 прожиткових мінімумів.

Зазначимо, що Василь Грицак очолює службу з 2015 року, є генералом Армії України.

Останнім часом чинний президент Петро Порошенко активно роздає посади.

Так, 4 травня Порошенко неочікувано призначив нового голову Нацради з телерадіомовлення. Як з'ясувалось, Юрій Артеменко раптово подав у відставку. Поки ще чинний президент Порошенко призначив на його місце журналіста Володимира Горковенка.

Нагадаємо, чинний президент Петро Порошенко звільнив командувача Національної Гвардії України Юрія Аллерова. Іншим своїм Указом Глава держави призначив виконуючим обов’язки командувача Національної Гвардії Миколу Балана.

Як повідомляв портал Знай.ua, 6 травня чинний президент Петро Порошенко призначив нового командувачем операцією об'єднаних сил.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв більше не очолюватиме Операцію об'єднаних сил на Донбасі. Замість нього командуватиме українськими військовими, які захищають Батьківщину на Сході від окупанта, Олександр Сирський.

Президент України Петро Порошенко, який є головнокомандувачем УЗС до моменту інавгурації обраного Володимира Зеленського, призначив Олександра Сирського новим командувачем Об'єднаних сил та передав йому повноваження. Про відповідне призначення гарант повідомив 6 травня у штабі ООС.

Також Знай.ua писав, у Зеленського прокоментували призначення нового командувача ООС