Володимира Зеленського часто дорікають, що він порушує дрес-код на ділових зустрічах - з'являється не в костюмах і краватках, а в стилі "кежуал". Український дипломат Богдан Яременко в блозі пояснив, чому президент обирає саме такий стиль.

Так, на думку дипломата, схильність Володимира Зеленського до "кежуала" або навіть спортивного стилю, має дві причини.

По-перше, президент наслідує стиль деяких світових лідерів бізнесу, наприклад, Джобс, Цукерберг і тому подібні.

Популярні новини зараз
Картопля може стати дефіцитом: коли запасатися, щоб не голодувати взимку Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи В Україні помітили жука-наркоділера: чим небезпечний Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів
Показати ще

По-друге, подібна манера одягатися дає людям певний посил: "я - звичайна людина".

Яременко зазначає, що і перше, і друге - не нове у світовій політиці. І навіть такі серйозні заходи, як зустрічі Великої сімки не проходять без "зустрічей без краваток" або навіть переодягання в національні костюми.

Подібний процес демократизації зовнішнього вигляду, на думку Яременка, притаманний світовій політиці в цілому, і Україні цього теж не уникнути.

"Для Володимира Зеленського - це "фішка”, цілком конкретне апелювання до одного з основних меседжів його виборчої кампанії - "я не такий, як старі, я інший, я доступний, я простий, я людяний, я не визнаю штучних бар'єрів між собою і співгромадянами", - пише Яременко.

Проте під час зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції Володимир Зеленський таки допустив прокол, - визнає Яременко.

Нагадаємо, на зустрічі з дипломатами президент України був одягнений у сорочку без краватки і піджака, а гості - "при всьому параді".

Дипломат пише, що в тому випадку "протокольна проблема" мала місце, адже метою дипломатичного протоколу є створення таких обставинах спілкування, які б забезпечили повагу та рівність сторін.

Нагадаємо, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, колега Зеленського по Кварталу 95 розповів про переговори з Путіним.

Також Знай. ua писав, що жлобські витівки Ляшко на зустрічі із Зеленським не винесли навіть депутати.