Компанія "АТП 13060" Дмитра Єлманова, колишнього начальника Головного департаменту правоохоронних органів в адміністрації Порошенка, який керував конкурсом з відбору директора НАБУ Артема Ситника, "розвела" державний Укрексімбанк на пів мільярда гривень.

Банк випадково "забув" подати вчасно до суду, пропустивши строк позовної давності, в результаті суд списав 440 мільйонів гривень боргу Єлманова.

21 травня 2019 року відбулося чергове засідання Господарського суду Дніпропетровської області у справі про банкрутство одного з найбільших боржників державного "Укрексімбанку" - підприємства "АТП 13060", що входить в "БМ Груп", власником якої є Дмитро Елманов. Про це повідомив Український діловий портал "Експерт".

Своєю ухвалою суд задовольнив клопотання ліквідатора та дав згоду на продаж майна, закладеного в ПАТ "Укрексімбанк" за іпотечним договором. Таким чином, суд дозволив ліквідатору знизити вартість продажу заставленого в "Укрексімбанку" цілісного майнового комплексу АТ "АТП 13060" до довільно найнижчого значення.

Заперечення банку, який ризикує повністю втратити заставу вартістю 5,5 млн доларів, і його клопотання про експертизу реальної вартості активу були судом відхилені.

"БМ Груп" з 2009 року була одним з найбільш великих проблемних боржників Укрексімбанк на загальну суму 15 млн доларів, проте до теперішнього часу активи АТ "АТП 13060" залишилися останнім шансом банку на часткове відшкодування збитків, оскільки заборгованість інших підприємств групи була поступово знівельована рішеннями різних господарських судів.

За даними, поширеним в ЗМІ, несплата боргів банку стала можливою завдяки раптовій появі у компаній групи величезної заборгованості по векселях перед маловідомими компаніями. Як правило, такі заборгованості є частиною схем організації фіктивного банкрутства і виведення активів.

На думку експертів у сфері банкрутства, Укрексімбанк в результаті прийнятого 21 травня рішення суду може втратити заставу і понести збитки на 5,5 млн доларів вже в найближчі місяці.

Нагадаємо, у наглядову раду Укрексімбанку втиснулася фігурантка скандалів та подруга Гонтарєвої.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк ліквідував ще один український банк

Також Знай.ua писав, із колишнього банку Гонтарєвої "Авангард" масово забирають депозити

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще