Після зустрічі в Брюсселі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом президент України Володимир Зеленський, який заявив про незмінність курсу країни в ЄС і альянс, оголосив, що 5 червня на переговорах у Мінську мова буде йти про обмін полоненими і припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завтра в Мінську обговоримо, по-перше, припинення вогню, обмін полоненими", - сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що 5 червня до Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі приєднається новопризначений начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак. Завтрашні переговори в Мінську стануть першими після оновлення складу ТКГ.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Перша зустріч в Мінському форматі. Там будуть певні пропозиції щодо повернення до Мінська.2

"Припинення вогню – ми хочемо все закінчити", - сказав Володимир Зеленський.

Президент України додав, що він вже домовився знову призначеним представником України в ТКГ Леонідом Кучмою про активну роботу гуманітарному напрямку. Наприклад, мова йде про будівництво моста в Станиці Луганській. Зеленський також зазначив, що є певні пропозиції і економічного плану.

Нагадаємо, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа, до Зеленського будуть водити дітей.

Також Знай.uа писав, що Зеленський обрав спікером Юлію Мендель.