В Україні живуть як мінімум за 33 тезки нового президента: Володимири Зеленские є в Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Луганській областях та у столиці.

Про це повідомляє "Сегодня".

Журналісти з'ясували, що в країні є і три повні тезки гаранта — Зеленські Володимири Олександровичі - та поспілкувалися із кожним із них.

"Кличуть на вибори"

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Перший із Володимирів Зеленських проживає в Полтавській області, йому 60 років. Раніше він працював учителем, як і герой серіалу "Слуга народу", потім був фермером, зараз працює таксистом. Хвалиться, що однокурсники його дочки-студентки після виборів почали вітати дівчину і жартома вимагати "могорич" за те, що "тато став президентом".

"Сам я таксую, бо як прожити на пенсію по інвалідності складно. Вона у мене всього 1497 гривень. Можу додати, що сусіди і знайомі мені всерйоз і жартома зараз пропонують стати місцевим керівником — я у громади на гарному рахунку. До нового гаранта я ставлюся з повагою, дивився інавгурацію. Так і напишіть, що Зеленський з Полтавщини вважає, що президент Зеленський повинен вивести Україну з бідності. Якби побачив Зеленського наживо, то сказав би йому, що в першу чергу потрібно закінчити війну", - розповідає чоловік.

Володимир Зеленський на інавгурації
Володимир Зеленський на інавгурації

Походження прізвища

Інший повний тезка глави держави живе і працює в Ізюмському районі Харківської області.

"Я менеджер-економіст, підприємець. Крім того, очолюю правозахисну громадську організацію, будую своє життя своїми руками. Після виборів мене вітали з перемогою. Не виключаю, що незабаром у мене можливо просування по кар'єрних сходах. Якщо Володимир Олександрович зробить добрі справи для України, то буду цьому дуже радий", — каже Володимир Олександрович Зеленський.

Крім того, останнім часом він зацікавилися походженням свого прізвища.

"Є думка, що корені пов'язані з якимось населеним пунктом", — відзначає він.

Зерно і сумніви

Але є і тезки, які до нового президента ставляться обережно. Володимир Зеленський з Дніпропетровської області каже, що поки кардинальних змін в країні не чекає.

"Скоро підуть у владу і Винник, і Павлик", — каже Володимир Іванович Зеленський.

Про себе Зеленський-тезка додає, що його робота пов'язана з зерном.

Нагадаємо, у вівторок, 4 червня, президент України Володимир Зеленський прибув до Брюсселя з дводенним візитом.