У четвер, 6 червня, стало відомо про те, що колишньому президенту Віктору Ющенку повідомили про підозру через змову з Януковичем і виведення "Межигір’я" з державної власності у 2007 році.

Віктор Ющенко
Віктор Ющенко

Про це повідомляє Hromadske.UA з посиланням на заяву депутата Сергія Лещенка та екс-речниці прокуратури. Офіційно цю інформацію у ГПУ ще не коментували.

"Підозру висунула Генпрокуратура в рамках справи про резиденцію Межигір'я, яка була виведена з державної власності в 2007 році. Парадокс у тому, що це правда. Ющенко дійсно в змові з Януковичем це зробив, цілеспрямовано перевів Межигір'я з ДУС до сфери відання Кабміну, який передав Межигір'я до статуту держпідприємства Надра України, а останнє - вивело резиденцію з держвласності на користь фіктивної донецької фірми. Після цього Янукович почав будувати в Межигір'ї персональний рай", - написав Лещенко на своїй сторінці у Телеграмі.

Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Лещенко зазначив, що дану підозру Ющенку направлено поштою.

Нагадаємо, третій президент України Віктор Ющенко висловив думку, що 90% кандидатів у президенти не готові чинити опір у війні на Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю "Новому часу".

За словами політика, війна на сході необхідна Російської Федерації для того, щоб і надалі продовжувати свою імперську політику.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час Економічного форуму "Влада та бізнес" третій президент України Віктор Ющенко проаналізував ситуацію в країні і пояснив шляхи можливого вирішення головної проблеми - тіньової економіки та бідності населення.

Також Знай.ua писав про те, що перший президент України Леонід Кравчук поскаржився на розмір своєї пенсії.