На наступному засіданні тристоронньої контактної групи (ТКГ) обговорюватимуть пропозицію щодо зняття економічної блокади з тимчасово окупованої території Донбасу. Генеральний прокурор України Юрій Луценко вже висловив свою позицію з даного приводу.

Відповідний допис він опублікував на своїй офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

Донбас
Донбас

"Торгівля з підприємствами на окупованих територіях можлива лише при їх реєстрації й сплаті податків в Україні. Як це було до 2017. Після того, як терористи "націоналізували" українську державну і приватну власність на території ОРДЛО, ідея зняти економічну блокаду означає легалізацію виплати податків терористичним утворенням і перекладання соціальних та комунальних видатків псевдореспублік на український бюджет", - заявив генпрокурор.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На його думку, така торгівля буде злочином.

"Така торгівля буде криміналом, що підпадає під статтю 258-5 КК про фінансування тероризму", - резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, вперше засідання робочих груп у рамках Тристоронньої контактної групи вперше пройшли з конструктивом.

Як повідомляв Знай.uа, торгівельна блокада Донбасу: Романенко показав підтекст ідеї Кучми, Зеленський уже погодився.

Також Знай.uа писав про те, що Зеленський назвав точну дату переговорів з Росією.