Політолог Юрій Романенко прокоментував пропозицію другого президента та представника контактної групи у Мінську від України Леоніда Кучми щодо зняття економічної блокади з території окупованого Донбасу.

Леонід Кучма
Леонід Кучма

Відповідною публікацією він поділився на своїй сторінці у Facebook.

"Пропозиція Кучми про розблокування торгівлі з ОРДЛО - це чудова ініціатива, яка показує конструктивність України. Фактично контрабандна торгівля і так існує і на цих потоках сидить багато хто з силовиків. Це сотні мільйонів доларів за останні три роки. Тому потрібно прибирати корумпованих силовиків з ланцюжків. Україна повинна штовхати свої товари на цей ринок, втягуючи в обмін велику кількість людей", - вважає Романенко.

Донбас
Донбас

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Це забезпечить і комунікацію з ОРДЛО, і частково поверне вплив. Наша логіка повинна бути простою - мінімалізація витрат, збільшення вигод.

"Якщо домовляться про припинення обстрілів, то Зеленський отримає потужний козир до парламентських виборів. Тому так напружився Порошенко. Тому що Зеленський виконує свою програму з перших кроків, а Петро Олексійович 5 років займався бла-бла-бла. Україна нарешті починає маневрувати. Я б провів референдум не тільки НАТО, але по поверненню ОРДЛО після того, як сторони вийдуть на рішення. А я чогось впевнений, що вони вийдуть", - резюмував експерт.

Нагадаємо, вперше засідання робочих груп у рамках Тристоронньої контактної групи вперше пройшли з конструктивом.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма у білоруській столиці.

Леонід Кучма
Леонід Кучма

"Вперше засідання робочих груп пройшли конструктивно. Всі сторони хотіли знайти рішення. Тон дискусії був зовсім іншим, ніж це було досі. Ми приїхали з "дорожньою картою" від Президента України. Меседжі були такі, що глава держави дійсно хоче, щоб в цьому регіоні був мир. На засіданні Тристоронньої контактної групи я висловив ті побажання, які почув від Президента. Мені здається, всі почули, що українська сторона і зворотна сторона хочуть вирішувати ці проблеми. Тому була довіра один до одного", - зазначив Кучма.

Як повідомляв Знай.uа, Кучма подарував надію в'язням Кремля.

Також Знай.uа писав про те, що Зеленський назвав точну дату переговорів з Росією.