У вівторок, 2 жовтня, стало відомо, що колишній президент України Леонід Кучма завершив свою діяльність в якості представника України в Тристоронній контактній групі по Донбасу.

Про це за підсумками засідання в Мінську, повідомила прес-секретар політика Дарка Оліфер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"На завершення сьогоднішньої роботи в Мінську Леонід Кучма подякував колег у Тристоронній контактній групі за спільну роботу", - написала Оліфер.

Також прес-секретар додала, що таким чином було "підведено підсумок його роботи як представника України в Тристоронній контактній групі".

Зазначимо, що Кучма окремо подякував Білорусь за організацію переговорного процесу по Донбасу. У свою чергу спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік подякував Кучму "за мудрість і відданість своїй країні".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Т.з. "позачергові вибори" в ОРДЛО грубо порушують зобов'язання РФ як сторони Мінських домовленостей. Якщо вони будуть...

Geplaatst door Darka Olifer op Dinsdag 2 oktober 2018

Раніше повідомлялося, що коли настане критичний вік, участь у Тристоронній контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі закінчиться. Про це в п'ятницю, 28 вересня, на зустрічі з журналістами заявив другий український президент Леонід Кучма.

"Я для себе вже давно прийняв рішення, коли я досягну свого критичного віку, я повинен буду подякувати всім, хто зі мною там (в ТКГ - ред.) працював, і піти, дати можливість попрацювати іншим", - заявив політик.

Кучма також додав, що в ТГК він представляє Україну на громадських засадах і працює так вже більше чотирьох років.

"До ста поїздок в Мінськ. А кожна зустріч за закритими дверима... і коли ти знаєш, що серйозного руху не буде, коли ти приїжджаєш і знаєш, що інша сторона приїжджає із заздалегідь підготовленими відповідями", - розповів він.

Леонід Кучма

Нагадаємо, Російська Федерація заявила про те, що отримала від Києва ноту про непродовження Договору про дружбу. У вересні український МЗС підписав указ про припинення дії цього документа.

Як повідомляв портал Знай.uа, у п'ятницю, 21 вересня, на 90-му році життя помер колишній прем'єр-міністр України, політик та громадський діяч Віталій Масол.

Також портал Знай.uа писав, що Леонід Кучма нагадав США про всі ядерні гріхи.

https://www.youtube.com/watch?v=ARJM2yFIuG8&feature=youtu.be