Ситуація на Сході йде до того, що там буде створений "заморожений конфлікт".

Це є пріоритетом в інтересах Росії, наголосив екс-президент України, представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма в ході 12-й щорічній конференції YES.

"Вся ситуація ведеться до того, щоб був заморожений конфлікт", – сказав він.

Він нагадав про Карабах, Придністров'я, Кавказ, Абхазію, Південну Осетію.

"Скільки різних комісій було на різних рівнях створено, і що, хоч одна проблема вирішена? Ні. А бачимо хоч світло у кінці тунелю, що вона буде вирішена? Ні. І світ, здається, погодився з тим, що ці проблеми - у такому стані - і в Грузії, і в Молдові, і в Азербайджані... І чим далі, тим менше події України звучать у світовому співтоваристві. У Європі в ЗМІ про те, що відбувається в Україні, практично немає нічого", - зазначив Кучма.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Він зазначив, що Україна ставить питання так, щоб гарантіями в цьому питанні була миротворча місія ООН.

"Щоб межа була російсько-українська, а не так - 600 км кордону, які не будуть контролюватися - що це таке?.. І незрозуміло, які там процеси відбуваються", - додав Кучма.

Читайте також: Яценюк вважає Путіна "політичним трупом"

При цьому він висловив думку, що війною з РФ Україна не вирішить проблему Криму, Донбасу і цілісності країни.