Конфлікт в Україні, спровокований Москвою, робить російського президента Володимира Путіна "політичним трупом", заявив премєр-міністр України Арсеній Яценюк.

Путін сам створив політичний капкан для себе, у нього немає рішення, переконаний прем'єр.

" Якщо він скаже, що ми виходимо з Донецька і Луганська, політично він буде трупом у Росії. Якщо він нападе на українську армію і спробує захопити більше території, він стане трупом для світу. Дня нього це глухий кут", – заявив Яценюк у суботу, 12 вересня, під час 12-ї щорічної конференції YES, що проходить у Києві.

Також Арсеній Яценюк розраховує на отримання оборонного озброєння від світових країн-лідерів. Бо, за його словами, конфлікт на Донбасі вирішити без зброї не вдастся, а тому Київ чекає на допомогу від Заходу.

"Я згоден, коли говорять, що в цьому конфлікті немає військового вирішення. Але водночас і немає вирішення конфлікту без військової складової. Ми не просимо про наступальну зброю, ми просимо про оборонне озброєння. Ми маємо збільшити обороноспроможність нашої армії", – пояснив він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Водночас Яценюк скептично ставиться до Мінських угод щодо вирішення конфлікту на Донбасі. І зазначає, що Україна не піде на поступки у вигляді федералізації.

"У нас було два варіанти по Мінських угодах – краща і погана. Перша – не підписувати їх узагалі, друга – підписувати. Я скептично ставлюся до Мінських домовленостей, але розумію, що це – єдина домовленість, яка є", – зазначив Яценюк.

Читайте також: Ми проведемо через парламент законопроект щодо реструктуризації боргу – Яценюк

Нагадаємо, що бойові дії на Сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей.