Як відомо, петиція про відставку новообраного президента Володимира Зеленського вже набрала достатню кількість голосів. У свою чергу глава України відповів, чому не покине свій пост. Про це йдеться в офіційному зверненні на сайті президента.

Він зазначив, що згідно із законом повинен відповісти на звернення та на вимогу громадян в петиції. Глава держави нагадав підписантам петиції, що, згідно з Конституцією, повноваження президента припиняються у таких випадках: відставки, неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров'я, усунення з поста в порядку імпічменту, смерті.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"З об'єктивним і, сподіваюся, зрозумілих вам причин, покинути свій пост у відповідності з пунктами 1, 2 і 4 я не можу. По-перше, я не можу знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні в другому турі виборів президента України, які підтримали мою кандидатуру. По-друге, я, звичайно, втомлююся (особливо в старому офісі з привидами комунізму в шафах), але в цілому непогано себе почуваю. І планую і надалі підтримувати хорошу фізичну форму. З іншого боку, хочу запропонувати вам вимагати у народних депутатів України якнайшвидшого голосування за проект закону "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)", який був поданий мною у Верховну Раду 29 травня цього року", – заявив Зеленський.

Популярні новини зараз
Можливі серйозні зміни у тарифах на електроенергію: відома дата В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Нагадаємо, майже 90% українців очікують змін у країні і покладають цю надію на новообраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, на сайті Президента України з'явилася петиція про скорочення депутатів в 6 разів.

Також портал Знай.uа писав, що Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного законопроект про незаконне збагачення.