Сенатор США Роб Портман під час виступу в Сенаті заявив, що він був вражений зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським. Про це пише "Голос Америки".

"Він розумний, хороший співрозмовник і рішуче налаштований", - заявив Портман.

Також сенатор похвалив Зеленського за "скромність і доречність". Глава України заявив, що велика підтримка на виборах відображає не стільки його популярність, як прагнення людей до "змін, реформ і покращення життя".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами сенатора, зустріч зачепила широке коло питань, включаючи російську агресію, пропаганду, полонених українських моряків, українські реформи.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Ми добре поспілкувалися про російську агресію в Криму і на Донбасі. Президент Зеленський відвідав контактну лінію, де проходять бої. Я був там минулого року. Там йде справжня війна. 13000 чоловік були вбиті на східному кордоні України, на контактній лінії. Він відкрито говорив про хоробрість воїнів, а також про їх потреби в плані збройних систем та базових умов", - розповів Портман.

Він висловив сподівання, що новий український президент "буде мужньо продовжувати реформи, коли йдеться про подолання корупції, прозорості уряду, або цивільний контроль над військовими".

"Я повернувся з подорожі в Україну з надією, надією на те, що Україна готова написати нову главу своєї історії і це буде глава свободи, де уряд і суспільство діють в інтересах усіх громадян. США повинні продовжувати бути хорошим другом і союзником на цьому шляху", - підкреслив американський законодавець.

Нагадаємо, майже 90% українців очікують змін у країні і покладають цю надію на Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, Леонід Кучма заявив, що Україна не вводила блокади непідконтрольних територій Донбасу.

Також портал Знай.uа писав, що Рада відмовилася внести до порядку денного законопроект про незаконне збагачення. Його зареєстрував Зеленський.