Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з головами Верховного та Вищого антикорупційного суду.

Володимир Зеленський обговорив з головою Верховного Суду Валентиною Данішевською та головою ВАС Оленою Танасевич готовність ВАКС до роботи, зокрема питання його розміщення та робочих місць для суддів. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Хочемо допомогти антикорупційного суду вирішити проблеми для якнайшвидшого початку роботи", - зазначив Володимир Зеленський.

Як відомо, запуск Антикорупційного суду є однією з основних вимог МВФ, виконання якої необхідне для продовження співробітництва.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Зустріч відбулась у п'ятницю, 7 червня. Учасники зустрічі обговорили готовність Вищого антикорупційного суду почати роботу 5 вересня.

За словами голови ВАС Олени Танасевич, невирішене питання з приміщенням може призвести до зриву початку роботи Антикорупційного суду.

Справа в тому, що закон "Про Вищий антикорупційний суд" встановлює чіткі вимоги до розміщення установи. Зокрема, приміщення суду має бути оснащено сучасними засобами для гарантування безпеки суддів та збереження документації. У той же час, Апеляційна і судові палата Вищого антикорупційного суду не можуть розміщуватися в одній будівлі, а також разом з іншими судами та їхніми апаратами.

В АП президента повідомили, що для вирішення проблеми з розміщенням суду за дорученням Зеленського знайдені і напрацьовані конкретні пропозиції, реалізація яких розпочнеться найближчим часом.

Володимир Зеленський наголосив, що готовий вживати всіх заходів, необхідних для забезпечення належного функціонування Антикорупційного суду.

Нагадаємо, у Зеленського анонсували постанови про звільнення топ-чиновників: Клімкіна, Полторака, Грицака та Луценка.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відповів на петицію про свою відставку

Також Знай.ua писав, Зеленський пригрозив Путіну через обстріли на Донбасі