Партії "Самопоміч" та "Сила і честь" оприлюднили свої списки, з якими підуть на парламентські вибори 2019. До цих списків увійшли, як політики, так і люди з народу.

Про це повідомляє "DW Україна".

Андрій Садовий та Ігор Смешко, 8 червня, оголосили своїх кандидатів, які намагатимуться вибороти місце під куполом Верховної Ради.

Серед кандидатів в народні депутати на позачергових виборах до українського парламенту політики, волонтери, активісти та підприємці.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Андрій Садовий

Список "Самопомочі" очолив сам Садовий, у першу п'ятірку увійшли також депутатка Одеської міської ради Ольга Квасницька, активістка Олександра Дрік, харківська волонтерка, депутатка Харківської обласної ради Тетяна Бідняк і віце-спікерка Верховної Ради Оксана Сироїд.

Шостим у списку йде ветеран АТО, підприємець з Тернополя Віталій Фидрин, після нього - лідер фракції "Самопоміч" у Верховній Раді восьмого скликання Олег Березюк, підприємець, засновник торгової марки "Моршинська" Микола Кміть, депутатка від "Самопомочі" Тетяна Острикова. Замикає десятку віце-президентка Асоціації водоканалів України Ольга Бабій.

Також до списку зі 106 осіб увійшли ще декілька місцевих депутатів.

Також "Самопоміч" показала списки кандидатів у мажоритарних округах:

Крім того, одразу три колишні члени "Самопомочі" потрапили до першої десятки списку партії "Сила і честь". Її перша п'ятірка виглядає так: увійшли голова партії Ігор Смешко, народна депутатка (фракція "Самопоміч") Олена Сотник, голова Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров, нардеп від фракції "Самопоміч" Іван Мірошниченко та екс-начальник Генштабу Збройних сил України Володимир Замана.

Нагадаємо, Гройсман розповів, чому так рветься до Верховної Ради.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українців вразив мовний скандал у Львові.

Також портал Знай.ua писав, що Гройсману відповіли на його цинічні махінації з тарифами на газ.