Конституційний суд Молдови на час відсторонив президента Ігоря Додона від посади президента. Його повноваження були передані колишньому прем'єру Павлу Філіпу.

Рішення було прийнято через не розпуск Додоном парламенту.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ігор Додон
Ігор Додон

В суді розповіли, що Додон порушив закон. Також, у суді зазначають, що рішення було прийнято остаточно і його не можна оскаржити.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

За годину до відсторонення Додон написав у Facebook, що "Демпартія не збирається мирно передавати владу законній парламентській більшості і законному уряду. І це незважаючи на те, що вчорашні процеси в парламенті і новий сформований уряд отримали підтримку переважної більшості громадян і були визнані нашими зовнішніми партнерами з Заходу і Сходу".

Додон заявив, що має намір звертатися до міжнародного співтовариства, щоб закликати їх стати посередниками в процесі мирної передачі влади.

Нагадаємо, Росія відправила Додона назад в Молдову спецрейсом

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Путін публічно шантажував Додона

Також "Знай.ua" писав про те, що Зустрічне авто влетіло в кортеж президента