11 червня президент Володимир Зеленський призначив нового главу Служби зовнішньої розвідки України. Відповідно до указу президента України очолив Службу зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв, посівши крісло звільненого ще п'ятим президентом Петром Порошенко Єгора Божка. Що відомо про головного розвідника Зеленського?

Владислав Вікторович Бухарєв народився 14 березня 1969 року в Лебедині (Сумська область). Народний депутат України VIII скликання. Військове звання - генерал-лейтенант. Спеціальне звання - генерал-лейтенант податкової міліції.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У 1992 році закінчив Київське вище військове інженерне училище зв'язку (кваліфікація - інженер-зв'язківець). У 1994-му - Інститут підготовки кадрів Служби безпеки України. Здобув третє, юридична вищу освіту в Сумському державному університеті (2018 рік).

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

1992 -2007 роки служив в органах Служби безпеки України на оперативних і керівних посадах.

Грудень 2007 - березень 2010 - перший заступник Голови Державної податкової служби України - начальник податкової міліції.

У березні 2010 року виходить на пенсію, але вже через чотири роки, в березні 2014, обіймає посаду Першого заступника Голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. З липня по жовтень 2014 го - офіцер з особливих доручень Голови Служби безпеки України.
З листопада 2014 народний депутат Верховної Ради України, обраний по одномандатному 162 виборчому округу.

Безпартійний. Член фракції "Батьківщина". Член Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Голова підкомітету з питань боротьби з організованою злочинністю Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Балотуючись в Раду, Бухарєв серед своїх нагород вказав медаль ФСБ Росії "За бойову співдружність". Пізніше чоловік пояснював, що отримав її близько 10 років до того, за "участь у проведенні міжнародної операції по запобіганню перекидання великої партії наркотиків з країн Латинської Америки до Європи".

Одружений. Дружина - Олена Бухарева, викладач іноземної літератури в одній зі столичних гімназій. Двоє дітей: син Олексій і молодша дочка Юлія.

Сім'я володіє будинком на 701 квадратний метр і декількома ділянками сумарно на 3 тисяч квадратних метрів в Київській області. Подружжя декларує елітні годинник, 409 тисяч доларів і 88 тисяч євро. Дружина має нерухомість в окупованому Криму: квартиру, паркомісце і ділянку.

Владислав Бухарєв раніше неодноразово організовував виступи "Кварталу 95" в своєму депутатському окрузі. Повідомлення про безкоштовні концерти збереглись як на сторінках місцевих ЗМІ, так і на сайті партії "Батьківщина", яку Бухарєв представляв в парламенті.

Дочка Бухарєва, Юлія - ​​молода співачка, часто бере участь в організованих батьком концертах.

А в минулому році Бухарєв зробив доньці-студентці подарунок на 15,5 мон грн - ймовірно, мова йде про столичну квартиру на 219 квадратних метрів, власницею якої стала дівчина.