У неділю, 9 червня, партія "Слуга народу" провела з'їзд, де представила першу сотню кандидатів, які балотуватимуться до парламенту. У списках партії на 73 позиції опинилася 25-річна гаряча білявка Ірина Панченко.

Було незрозуміло як вона взагалі потрапила в список, оскільки досі київська тусовщиця була далекою від політики і громадської діяльності. Подейкували, що за неї заплатив батько - бізнесмен Сергій Панченко.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У середу, 12 червня, в партії "Слуга народу" повідомили, що після додаткової перевірки Ірину Панченко виключили зі списку.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще
Видання "Страна" намагалось взяти коментар у Ірини з цього приводу. Із записаного короткого інтерв'ю стає зрозуміло, що сама дівчина поняття не має, що потрібно було зробити для того, щоб потрапити до прохідного списку партії. Однак, вона обурюється тим, що хтось може вважати її "не підходящою" для кандидата в депутати.

Наводимо розшифровку телефонної розмови журналіста з Іриною Панченко.
"- Чи проходили ви співбесіду з Дмитром Разумковим або з кимось із керівництва партії? Ви подавали заявку на сайті партії?

- Я подавала заявку. Але так як я перебуваю в цій партії, мені запропонували. Тому що я там працюю.

- Так вам запропонували стати 73-м номером у списку партії чи ви подавали заявку на сайті?

- ... Що ви маєте проти? Я, по-вашому, якось не підходжу до цієї партії? Є якісь конкретні питання до мене? Що в мені не так ?!

- Конкретне питання є. У вас 73-й номер у списку. Це прохідна частина списку. Яким чином ви потрапили в список? Ходять чутки, що за ваше місце в списку заплатили. А яка ваша версія?

- Я подавала заявку. Заповнювала анкету.

- А які три законопроекти ви подали в цій анкеті?

- (Пауза) А чому я вам повинна їх озвучувати? Я їх не вам подавала. Не не ви ж мене відбирали. Будете ви мене кудись відбирати, я вам подам те, що ви скажете.

- Так ми намагаємося зрозуміти, за якими критеріями вас відбирали. І якщо ви планували просувати ці законопроекти, ставши депутатом ...

- Що що?

- Я говорю, що якщо ви хотіли стати депутатом ...
- Вас погано чути… (почулися короткі гудки, більше зв'язатись з Іриною не вдалося)"