Естонія оцінила концепцію команди Зеленського "Держава у смартфоні". Саме ця країна першою у світі запровадила електронну взаємодію реєстрів та ID-картки, провела електронні вибори та досягла показника онлайн-послуг у 99%, надала можливість "електронного громадянства".

Цю інформацію повідомляє Telegram-канал "Команда Зеленського".

У повідомленні йдеться про те, що команді вдалося домовитися про підтримку щодо проведення аудиту реєстрів, розвитку системи "Трембіта", сучасної електронної ідентифікації SmartID та запровадження e-Residency.

В Естонії на базі аналога "Трембіти" — X-Road побудовано 2 тис. 691 е-взаємодію. Коли в Україні буде принаймні 100 таких взаємодій — кожен громадянин уже відчує, що послуги стали більш простими та зручними, а держава — прозорою та ефективною.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Також у Зеленського уточнили, що вже цього тижня розпочнуться експертні обговорення концепції "Держава у смартфоні".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив, що встановить нову систему влади і "підготував особливий сюрприз для Порошенка".

Також портал Знай.uа писав, що українцям показали, чим займається "оновлений" Порошенко: "Закадрити колишню після корпоративу".