ВО "Батьківщина" оприлюднила список перших 50 кандидатів у народні депутати України від партії на позачергових виборах 21 червня 2019 року.

Список оприлюднено на сайті політсили ввечері 12 червня.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На з'їзді партії, який відбувся 10 червня, був затверджений список кандидатів в народні депутати, однак була оприлюднена тільки перша п'ятірка. Очолили його Юлія Тимошенко, лідер партії "Основа", позафракційний нардеп Сергій Тарута, а також екс-глава СБУ Валентин Наливайченко. До першої п'ятірки списку також увійшли заступник голови парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв і нардеп від цієї фракції Олена Кондратюк.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

У першій десятці - діючі нардепи від "Батьківщини" Олена Кондратюк, Іван Кириленко, Андрій Кожем'якін, Григорій Немиря, Сергій Власенко, Валерій Дубіль.

Потім в списку йдуть нардепи з фракції "Батьківщина" Олександр Абдуллін (№11) та Іван Крулько (№12).

17-м номером балотується нардеп Ольга Белькова, яка в нинішнє скликання Верховної Ради була обрана від партії "Блок Петра Порошенко" і входить в однойменну фракцію.

Ольга Белькова

Крім того, в списку "Батьківщини" на позачергових виборах нинішні народні депутати від цієї політсили Олена Шкрум (№22), Вадим Івченко (№24), Сергій Євтушок (№25), Олексій Рябчин (№32), Олександра Кужель (№37 ).

Олександра Кужель

18-м номером балотується міністр з питань житлово-комунального господарства в уряді Тимошенко Олексій Кучеренко.

На проходження в парламент за списками "Батьківщини" також претендують народні депутати, які у Верховній Раді попереднього, 7-го скликання, перебували у фракції "Батьківщина" - Анжеліка Лабунська (№13), Віталій Данилов (№16) і Андрій Павловський (№ 48).

Під №30 у списку включено радник колишнього глави Служби безпеки України Наливайченко (третій номер списку) Маркіян Лубківський, а під №41 - екс-глава Луганської обласної державної адміністрації Ірина Верігіна.

Маркіян Лубківський

Під №38 від політсили балотується Перший зампредсед Одеської облради, співвласник холдингу "Берег-груп" Олег Радковський.

39-м номером балотується депутат Черкаської міськради від "Батьківщини", гендиректор науково-виробничого підприємства ТОВ "Реал Ассетс" і директор виробничо-дистриб'юторської компанії ТОВ "Хлібна хата - Україна" (укр. "Хлібний дім - Україна") Юрій Тренкін.

Замикає першу півсотню списку депутат Сумської обласної ради (фракція "Батьківщина") Катерина Приходько.