Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк назвав дуже ризикованою спробу їхати на передову на бронемашині "Варта". А також запропонував нардепу від "Народного фронту" Сергію Пашинському завітати на Донбас ї цій же машині та "спробувати протриматися більше двох хвилин".

Олександр Данилюк особисто перевірив роботу бронемашини "Варта" просто під боков в окупантів.

Олександр Данилюк

Відповідне відео Данилюк розмістив у Facebook, 12 червня.

Під час свого візиту в зону операції Об'єднаних сил секретар РНБО розкритикував нову техніку, яку виготовляє компанія з оточення Пашинського.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


"Як техніка (не) захищає наших бійців. Вчора разом з командою були в зоні військових дій. Крім оцінки ситуації, ми також тестували зброю і техніку, яку отримують наші хлопці. Її якість я зміг оцінити з перших хвилин: морпіхи сказали, що не можна їхати на передову на бронемашині "Варта", оскільки це ризиковано. Тому на передову поїхали на перевіреній часом техніці. Але потім ми з морпіхами все ж проїхалися у "Варті" – щоб я сам міг оцінити недоліки цієї техніки. Так я зрозумів, що "Варта" нічого не варта", – написав Данилюк.

За його словами, ідея бронемашини в тому, щоб захищати бійців, але в реальності вона "велика, не маневрена, її корпус дуже високий".

"Іншими словами, ідеальна мета для ворога. Хто виробляє ці бронемашини? Їх створює компанія з оточення [нардепа від "Народного фронту"] Сергія Пашинського – "Українська бронетехніка", - додав Данилюк.

І хоча на відео Данилюк з бійцями усміхаєть, але, як написав він, їм не до сміху, адже ця техніка - не та, що потрібно українській армії, її просто нав'язують.

"З військовими треба розмовляти, треба ставити питання і чути відповіді. Вони краще за всіх знають, що саме їм потрібно. У цьому контексті реформування "Укроборонпрому" – один з найважливіших пріоритетів моєї команди", - додав Данилюк.

Як техніка (не)захищає наших бійців Учора разом з командою були в зоні воєнних дій. Окрім оцінки ситуації, ми також тестували зброю і техніку, яку отримують наші хлопці. Її якість я зміг оцінити з перших хвилин: морпєхи сказали що не можна їхати на передову на бронемашині «Варта», оскільки це ризиковано. Тому на передову поїхали на перевіреній часом техніці. Але потім ми з морпєхами все ж проїхались у «Варті» - щоб я сам міг оцінити вади цієї техніки. Так я зрозумів, що «Варта» нічого не варта. Ідея бронемашини в тому, щоб захищати наших бійців. А у реальності вона велика, не маневрена, її корпус занадто високий. Іншими словами, ідеальна ціль для ворога. Хто ж виробляє ці бронемашини? Їх створює компанія з оточення Пашинського — «Українська бронетехніка». На відео ми з хлопцями сміємося, але насправді не до сміху. Хочу запропонувати самому Пашинському приїхати на передову у «Варті» і спробувати протриматись більше двох хвилин. З військовими треба розмовляти, треба задавати питання і чути їх відповіді. Вони краще за всіх знають, що саме їм потрібно. В цьому контексті реформування Укроборонпрому - один з найважливіших пріоритетів моєї команди. Процес розпочато. Детальніше незабаром. Армія має отримувати те, що їй потрібно, а не те, що їй нав‘язують!

Geplaatst door Alex Danylyuk op Woensdag 12 juni 2019

Нагадаємо, українцям показали найгарячіші точки Донбасу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Львів попрощався ще з одним героєм, якого забрав пекельний Донбас.

Також Знай.ua писав про те, що військовим ООС перерахують пільгову пенсію.