Нинішнє літо вже побило всі рекорди за показниками температури. На вулиці в саму спеку знаходитися просто неможливо, тому більшість людей шукають укриття в офісах або в приміщеннях з кондиціонерами.

Українські чиновники - теж люди (хоч і поводяться іноді, як небожителі) і шукають порятунок від спеки, як і всі, в холодку. Знай.ua дізнався через систему prozorro, скільки ж бюджетних грошей було витрачено на те, щоб наші державні службовці не обливалися потом.

«Скромно» і з холодком

Економніше всіх виявилося Міністерство екології та природних ресурсів. На 10 кондиціонерів у них пішло 200 тис. Гривень. Тобто кожен прилад за 20 тис.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Хоча тут теж як подивитися - економніше чи ні. В середньому в центрі столиці установка кондиціонера обходиться в 10 тисяч гривень. У чиновників ж чомусь виходить в два рази дорожче. Найімовірніше, вони вибирають модель подорожче - а чого розмінюватися на дрібниці? Гроші то не свої, а бюджетні.

Як то кажуть, апетит приходить під час їжі. У два рази більше довелося заплатити підприємству «Укрпошта» - 400 тис. гривень. Але вони крім кондиціонерів, також замовили теплообмінники, холодильне обладнання та фільтрувальні пристрої.

Цікавий факт, але крім електронного підпису більше ніякої іншої документації в цьому тендері немає. Що дивно, так як подібного не повинно бути.

Шестизначні числа

Розуміючи, що від спеки люди дуріють, Департамент патрульної поліції вирішив не економити на охолоджуючих приладах. Вони проводять тендер на закупівлю 76 різних кондиціонерів.

Обійдеться все це державному бюджету, тобто нам з вами, в 742 тис. гривень.

Шикануть вирішили в Національній енергетичній компанії «Укренерго». Тут замовили 65 кондиціонерів, тобто менше, ніж в Патрульній поліції, але заплатять за них більше майже в два рази - 1 392 830 гривень.

Це лише кілька підприємств, які за допомогою бюджетних коштів вирішили свої проблеми пов'язані зі спекою. Загальна сума становить - 2 млн 600 тисяч гривень витрачених на кондиціонери. Якщо порахувати всі держустанови, то цифра обросте ще кількома нулями. І не варто забувати, що вибирали вони спеціально дорогі кондиціонери, щоб відчувати себе в абсолютному комфорті.

Залишається лише сподіватися на те, що тепер, будучи не обтяженими високою температурою, державні службовці зможуть зосередитися на своїй роботі, щоб тих людей, які де факто платять їм зарплату, не кидало в піт, коли вони отримували платіжку за газ або бачили ціни в магазинах.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.