Існує величезна ймовірність того, що фаза Ель-Ніньо вже почалася, пробуджуючи екстремальні погодні умови, які і так погіршилися через зміни клімату. Ель-Ніньо – це потепління поверхневих вод східній частині Тихого океану.

Так вчені попереджають, що 2019 рік може стати найгарячішим в історії людства, бо глобальне потепління впливає на атмосферні і кліматичні явища. Про це пише National Geographic, повідомляє Хвиля.

Відомо глобальне потепління впливає на атмосферні і кліматичні явища, які, в свою чергу, впливають на всю планету. Одним з таких явищ вчені називають Ель-Ніньо. Саме через нього майбутній рік може стати найспекотнішим в історії фіксованих метеоспостережень.

Ель-Ніньйо виникає при різких коливань температури верхніх шарів води в екваторіальній частині Тихого океану. Це явище здатне уповільнити або повністю "заблокувати" пасатні вітри і підйом глибинних вод на поверхню океану. Це, в свою чергу, масштабно впливає на клімат всієї планети.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Воно відбувається кожні 2-7 років, може тривати близько 6 місяців і впливати майже на всю планету.

З імовірністю 80% Ель-Ніньо вже розпочався і триватиме, як мінімум, до кінця лютого 2019 року, повідомляє Центр прогнозування клімату Національного управління досліджень океану і атмосфери США.

Вчені відзначають, чотири найспекотніші роки в історії були в період з 2015 по 2018 рік, що обумовлено збільшенням викидів вуглекислого газу, які також досягли рекордного рівня, за даними Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО).

Потепління у світі означає все більшу і більшу прояв руйнівної стихії і небезпечних погодних умов, таких як спека, лісові пожежі, посухи, затоплення і нищівні шторми.

У 2018 році в Північній півкулі було 70 тропічних циклонів або ураганів, що більше середнього значення попередніх періодів, що становило 53, інформує видання. Потужні і часто рекордні шторми викликали спустошення, завдали величезних економічних збитків і призвели до втрат людських життів.

Теплові хвилі також призвели до вражаючою втрати продуктивності в 2018 році, тому що часто було надто спекотно не лише для того щоб працювати, а навіть виходити на вулицю.

Нагадаємо, аномальна зима перетворить Україну в суміш Антарктиди і тропіків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вперше за останні 10 років жителі столиці ПАР Кейптауна, не дізналися рідний край: Південну Африку густо засипало снігом.

Також "Знай.uа" писав, наступні п'ять років Землю буде вражати аномальна спека і теплі зими.