Росія планує повернутися у Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) з делегацією, до складу якої увійдуть депутати від Криму та, зокрема, Севастополя.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на власні джерела у керівництві нижньої палати парламенту.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Якщо в перший день роботи сесії ПАРЄ 24 червня організація прийме резолюцію про надання російській делегації повноважень щодо участі в ній, то Росія в той же день надішле заявку на участь і вже 25 червня перебуватиме у Страсбурзі.

Парламентська асамблея Ради Європи
Парламентська асамблея Ради Європи

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

За словами іншого співрозмовника в Думі, це рішення може поставити під сумнів легітимність всієї делегації й призведе до напруження в процесі повернення Росії в ПАРЄ. Хоча ПАРЄ може застувати персональні санкції до цих депутатів, а не до всієї делегації.

Путін
Путін

Зазначимо, що 3 червня Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалив проект резолюції, яка може повернути Росію до ПАРЄ й ускладнити запровадження санкцій в ПАРЄ проти неї. Резолюцію поставлять на голосування на сесії асамблеї 24 червня.

Росію позбавили права голосу в ПАРЄ після незаконної анексії Криму, після чого у 2016 році РФ відмовилась брати участь в роботі асамблеї та припинила платити членські внески.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Мей відповіла Путіну на його "дружбу": такого Росія точно не чекала.

Також "Знай.ua" писав про те, що найбільший жах Путіна показали одним малюнком: світ давно здогадувався.