В Україні на даний момент склалася цікава ситуація, коли політичні сили не просто відкрили списки своїх кандидатів від партії. Вони відкликали декількох висуванців, якими обурилися виборці

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Закон про відкриті списки з чіткими правилами міг би перетворити цю практику з експерименту в обов'язок партій. Так, вже відкликали двох мажоритарників з партії Вакарчука "Голос".

Крім того, мінімум 7 кандидатів від партії "Слуга народу" втратили шансу потрапити у Верховну Раду. Наприклад, не змогла пройти додаткову перевірку 25-річна дочка бізнесмена з Кіровоградщини Ірина Панченко. Також позбувся місця в списку партії 23-річний Роман Карабаджак, син депутатів місцевих рад в Одеській області, який останні роки живе за кордоном.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Після звинувачень активістів у зв'язках з кумом Путіна Медведчуком відмовився від свого місця в партійному списку і ексдепутат Одеської міськради, ведучий каналу NewsOne Дмитро Співак. Не брати участі у парламентських виборах вирішив і директор департаменту молоді та спорту КМДА Вадим Гутцайт.

Остаточні списки "Слуги народу" обіцяють оголосити після наступного етапу з'їзду партії в липні.

Також стало відомо, що крім назви партії "Європейська солідарність" олігарха Петра Порошенка більше нічого не змінилося - ні в списках, ні в тезах. Саме за це вона ризикує не потрапити в парламент.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, у "Слуги народу" зробили важливу заяву.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського заявили про зміни в мовному законі.