Екс-голова Одеської ОДА і колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі зізнається, що знав, що його відправлять у відставку через шість місяців після його призначення. Про це він заявив 16 червня у програмі "Мага" в ефірі "112".

"Я весь час хотів щось хороше після себе залишити в Одеській області", - сказав Саакашвілі.

За його словами, серед його головних завдань було будівництво дороги "Одеса-Рені", а також реформа одеської митниці, створення системи, "при якій не можливо було б брати хабарі".

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвили

Саакашвілі зазначив, що йому не дозволили реформувати митницю. За його словами, на реформу митниці надійшли гроші від США, був обраний новий персонал, який пройшов спеціальне навчання. Втім, щоразу перед запуском нової системи на митниці створювалися перешкоди.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Після цього всі старі митники залишилися працювати на своїх посадах, а 200 людейна, навчених за кордоном не змогли приступити до роботи. Тоді Саакашвілі зрозумів, що реформувати митницю йому не вдасться.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі

"Мене весь час розводили. Я зрозумів, що вони жульничают. Але все одно, місяць за місяцем ми продовжували роботу. Дорогу я "вибив"…Коли я зрозумів, що нічого вже не буде, я вирішив: до побачення, вибачте, хлопці...", - сказав Саакашвілі.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі отримав українське громадянство і його призначили на посаду голови Одеської ОДА в травні 2015 року. 7 листопада 2016 року він заявив, що подає у відставку. Однією з причин свого звільнення з посади голови Одеської ОДА він назвав підтримку українською владою корупційних кланів. 9 листопада президент України звільнив Саакашвілі.

Нагадаємо, медкомісію Саакашвілі перетворили на мем: "Спочатку потрібно побешкетувати".

Як повідомляв Знай.ua, у "Слуги народу" зробили важливу заяву.

Також Знай.ua писав, що Саакашвілі озвучив розцінки на місця у партіях.