Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче переїхати в нову будівлю, проте екс-начальник держохорони пояснив, чому цього робити не варто.

За словами колишнього очільника Державної служби охорони Валерія Гелетея, для переїзду Зеленського з Адміністрації президента з Банкової немає можливості. Екс-начальник держохорони зазначив, що наразі немає іншої будівлі, яке б відповідала нормам безпеки президента.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Гелетей підкреслив, що для зведення нової будівлі з відповідною системою безпеки потрібен не один рік і чималі кошти.

"Я глибоко переконаний, що в умовах, в яких ми сьогодні живемо, в умовах російської агресії, це робити (переїзд в новий будинок) неправильно. Цей процес дуже не швидким, тому що з огляду на українське законодавство і проходження державних коштів, - це певний час і певні правила. я думаю, щоб побудувати будинок за всіма нормами, в тому числі, щодо заходів безпеки, потрібно мінімум 2-3 роки. А будівлі, яке готове зараз, щоб переїжджати (ми об'їжджали Київ), я на превеликий жаль , не знайшов ", - заявив Гелетей в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами екс-глави ДСО, наразі немає більш захищеної будівлі, ніж Адміністрація президента.

"Це не тільки те, що ми бачимо зовні, це і підземні комунікації, і зв'язок з Кабінетом міністрів, Верховною Радою", - додав він.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський разом із дружиною прибув до Парижа

Як повідомляв портал Знай.ua, партія "Слуга народу" Володимира Зеленського оприлюднила оновлений список кандидатів на позачергові вибори до ВО

Також Знай.ua писав, Зеленський зустрівся із Тимошенко через розпуск Ради