Сьогодні, 18 червня, президент України Володимир Зеленський відвідує з офіційним візитом Федеративну Республіку Німеччина. До Берліна він прибув уночі. Перший офіційний візит до ФРН почнеться із зустрічі з президентом Бундестагу Вольфгангом Шойбле.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Президент України Володимир Зеленський

Також програмою візиту до Федеративної Республіки Німеччина передбачені зустрічі Володимира Зеленського з президентом Франком-Вальтером Штайнмайером та канцлером Ангелою Меркель. Плануються і зустрічі з представниками парламенту та провідними представниками бізнесу Німеччини.

Об 11.30 перед візиту Зеленського до Меркель запланована офіційна церемонія зустрічі з військовими почестями. Після цього канцлер ФРН і президент України проведуть робочий обід. За результатами бесіди планується спільна прес-конференція.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В інтерв'ю Das Bild президент України заявив, що розраховує на підтримку Німеччини, зокрема, канцлера Ангели Меркель. Зокрема, йдеться про підтримку України в питаннях реформ і захисту територіальної цілісності.

"Канцлер Меркель є сильною особистістю з безперечним авторитетом і величезним досвідом. Українці сподіваються, що Ангела Меркель, як впливовий європейський і світовий авторитет, допоможе моїй країні протистояти викликам, з якими ми стикаємося. Ми впевнені, що політика санкцій повинна залишатися, поки не буде відновлена ​​територіальна цілісність і суверенітет України", – заявив Володимир Зеленський.

Зустріч президента України Зеленського з президентом ФРН Штайнмайером відбудеться у палаці Бельвю. Надалі плануються зустрічі з низкою німецьких політиків.

Завершиться програма офіційного візиту українського президента до Берліну робочою вечерею з керівництвом провідних німецьких компаній, які діють в Україні. Увечері 18 червня Володимир Зеленський відбуде до Києва.

Нагадаємо, що Зеленський на зустрічі з Макроном порушив найболючішу тему. Для початку діалогу "треба почати з конкретних кроків".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", у списку партії Зеленського знайшли громадянина РФ.

"Знай.ua" також писав про те, що на прес-конференції в Парижі після зустрічі з главою Франції Еммануелем Макроном Зеленський зробив гучну заяву про діалог з сепаратистами: "Ми готові діяти".