Зовнішньополітичні радники країн-членів "нормандського формату" найближчим часом зустрінуться для підготовки зустрічі лідерів цих країн.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макрона в Парижі , - пише Politeka.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Наші зовнішньополітичні радники зустрінуться найближчим часом і підготують наступну зустріч лідерів. Це є ключовим питанням", – сказав він.

Президент Франції Макрон підтвердив готовність країни до проведення засідання та підтримки своїх зобов'язань.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Пізніше президент України додав, що для початку діалогу "треба почати з конкретних кроків".

"На мою думку, конкретні кроки – це звільнення наших полонених, повернення українських моряків, буде припинення вогню, буде розведення військ, ми повинні побудувати і ми повинні робити гуманітарну місію – побудувати міст у Станиці Луганській", – сказав він

"Ці кроки, я думаю, дуже нескладні, дуже термінові, і ми можемо їх зробити найближчим часом. І тоді ми повертаємося до "нормандського формату" і до вирішення цього серйозного конфлікту", – додав Зеленський.

Додамо, що дружина Зеленського Олена поділилась на сторінці в соцмережах знімками з Парижа, зокрема показала зустріч з Першою леді Франції Бріджит Макрон та подякувала їй за прийом і поради.

"Дуже рада супроводжувати чоловіка під час офіційних візитів до Франції та Німеччини. Наша перша зупинка – Париж. І моя перша зустріч з дружиною Президента Франції Бріжит Макрон. Спасибі неймовірній Першій леді Франції за дружню бесіду, теплу атмосферу і поради, якими вона поділилася", – написала Зеленська.

Нагадаємо, пезидент Зеленський зробив заяву стосовно розпуску Верховної Ради.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського показали оновлений список члені партії "Слуга народу".

Також Знай.ua писав про те, що президент України Володимир Зеленський призначив українського героя головою Держприкордонслужби.