Міністерство оборони України спростувало інформацію про призов з мобілізації Президента Володимира Зеленського в 2014-2015 роках, про що неодноразово говорив колишній глава держави Петро Порошенко.

Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит "Українських Новин".

Про те, що Зеленському не надсилали повістку, підтвердив письмово для ЗМІ начальник управління персоналу - заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил Геннадій Долгашов.

Як стало відомо, у Міноборони запросили інформацію про те, чи оголошувався в розшук колишній шоумен та лідер студії "Квартал 95", а нині президент України Володимир Зеленський у зв'язку з тим, що він не з'явився до військкомату за повістками для призову по мобілізації 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Також дана\інформація про повістки була оприлюднена прес-службою Міноборони 13 квітня поточного року у відповідь на депутатські запити депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва - "Блок Петра Порошенко"), Тетяни Чорновол та Михайла Бондаря (обидва - "Народний фронт").

У той же час Міпрофільне міністерство підтверджує, що Зеленський Володими Олександрович перебуває на військовому обліку у Металургійно-Довгинцівському військкоматі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

За результатами медкомісії він визнаний придатним до військової служби, має військово-облікову спеціальність "діловод діловодства".

"Військову службу в Збройних Силах не проходив, на військову службу по мобілізації протягом 2014-2015 років не викликався", - сказано у відповіді міністерства.

Донбас

Додамо, під час дебатів перед другим туром виборів у президенти 2019, між Володимиром Зеленським та експрезидентом Порошенком виникла суперечка. Петро Порошенко звинувачував свого опонента у тому, що він ухилявся від мобілізації.

Нагадаємо, проти Петра Порошенко Державне бюро розслідувань відкрило п'яту справу за підозрою у захваті влади та незаконного призначення уряду.

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко заявив, що більше нне критикуватиме Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що у Зеленського розповіли, чому їх вибір упав на нового командувача ООС.