Колишній заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов подав до Державного бюро розслідувань (ДБР) чергову заяву щодо екс-глави держави Петра Порошенка, а аткож спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Про це Портнов поінформував у вівторок, 18 червня, у Telegram.

Портнов

За словами екс-заступник голови Портнова, його заява Держбюро розслідувань на екс-главу держави Петра Порошенка і спікера Верховної Ради Андрія Парубія щодо формування парламентської коаліції. Це вже п'ята заява, подана Портновим.

"Сьогодні Державне бюро розслідувань почало п'яте кримінальне провадження стосовно Порошенка і Парубія у зв'язку з фальсифікацією ними документів про формування в 2016 році коаліції депутатських фракцій та незаконного призначення Кабінету Міністрів", – написав він.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


У датованому 12 червня документі, на який послався Портнов, сказано, що станом на лютий 2016 року після виходу з коаліції партії "Батьківщина", Радикальної партії і "Самопомочі" в ній залишилося 217 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226.

Портнов зауважив, що попри порушення законодавства, парламент тоді призначив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та затвердила склад уряду.

Нагадаємо, у Зеленського розповіли, що зроблять з "кнопкодавами" в Раді.

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко розповів, чому з його уст більше не почути критику у бік президента Зеленського та Вакарчука, який також зібрався у політику.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, про що говорили Меркель та Зеленський під час візиту президента України до Німеччини.