Після зустрічі з канцлером Ангелою Меркель президент України Володимир Зеленський провів зустріч з крупним і середнім бізнесом Німеччини. На заході були представники компаній, загальний портфель яких становить 220 млрд євро, повідомляє прес-служба глави української держави.

"Це більше двох ВВП України, і це приблизно 450 тисяч робочих місць", – зазначив президент Німецько-української промислово-торгової палати Андреас Лір.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Представники бізнесу висловили надію на розвиток співпраці, але для цього потрібно поліпшення інвестиційного клімату та адаптація європейських стандартів в Україні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Інвестиційний клімат – це для нас пріоритет. Я розумію, чого боїться іноземний бізнес: наших правоохоронних органів, що тиснуть на підприємців, наших судів, які його не захищають", – сказав Зеленський.

"Я як президент буду гарантувати вам незалежність інвестицій, буду гарантувати, що на вас ніхто не буде тиснути. Ми прагнемо бути європейською країною", – додав Зеленський.

Він розповів, що в планах – забезпечення незалежності судів і правоохоронних органів, створення "електронної митниці" та боротьба з контрабандою.

"У нас дуже великий пакет інновацій. Це наш проект "Країна в смартфоні", який забезпечить зменшення бюрократичного тиску на людей. Саме Адміністрація президента відновлює інвестиційну раду. Ми хотіли б проводити її двічі на рік. І запрошуємо вас, адже чим більше буде в цій раді іноземного бізнесу, тим прозорішою вона буде", – заявив Зеленський.

Президент також підтвердив співпрацю України з МВФ, Світовим банком та ЄБРР.

"Ми починаємо домовленості з МВФ, будемо готувати нову програму вже в липні, дефолту не буде. Як президент я не буду впливати на суд або банківську систему", – запевнив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський незабаром може зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир і Олена Зеленські зустрілися з президентом Німеччини.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський вразив світ реакцією на "тремтіння" Меркель.