Раптове погіршення стану канцлера ФРН Ангели Меркель , що сталося на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, не залишилося непоміченим світовими ЗМІ.

Перший офіційний візит нового українського лідера до Німеччини, який, як і годиться за протоколом, проходив по вищому розряду, ледь не почався з НП, пише Deutsche Welle.

На площі перед будівлею відомства федерального канцлера Меркель і Зеленський обійшли стрій почесної варти. Коли оркестр Бундесверу виконував німецький гімн, канцлеру явно стало погано.

Меркель похитнулася, її охопило тремтіння. Тривало це близько хвилини, але все обійшлося. Дослухавши музику до кінця, вона як ні в чому не бувало повела гостя в будинок. До журналістів долинали уривки фраз, сказані їй Зеленському по-англійськи.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Пізніше на прес-конференції за підсумками переговорів з гостем із Києва Меркель підтвердила, що на сонці їй стало не по собі, але потім вона випила, як мінімум, три склянки води, якої, очевидно, не вистачало, і тепер все в порядку".

"Я був поруч, – залишився в своєму амплуа гумориста президент України. – Так що канцлер завжди була в повній безпеці".

Нагадаємо, що Зеленський на зустрічі з Макроном торкнувся найболючішої теми. Для початку діалогу "треба почати з конкретних кроків".

Як раніше повідомляв "Знай.uа", у списку партії Зеленського знайшли громадянина РФ.

"Знай.uа" також писав про те, що на прес-конференції в Парижі після зустрічі з главою Франції Еммануелем Макроном Зеленський зробив гучну заяву про діалог з сепаратистами