Президент України Володимир Зеленський може незабаром зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним. Зараз обговорюється як і коли відбудеться зустріч з главою країни-агресора.

Країни-члени "Нормандського формату" незабаром повинні обговорити, коли і як відбудеться зустріч лідерів цих країн. Відповідну заяву зробив Володимир Зеленський відразу ж після зустрічі з французьким президентом Еммануелем Макроном.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Володимир Зеленський впевнений, що тільки шляхом відновлення переговорів у "Нормандському форматі" можна домогтися припинення вогню, а також відведення сил на Донбасі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Не забув президент і про важливість виконання Росією Міжнародного трибуналу щодо українських моряків на Донбасі. Макрон ж, у свою чергу підкреслив, що Франція готова стати майданчиком для проведення цих переговорів.

Що планує сказати слуга народу в очі агресору

"Російська Федерація має виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН від 25 травня й звільнити 24 українських моряків і судна, які та захопила поблизу Керченської протоки", – заявив Президент України під час спільної прес-конференції з Еммануелем Макроном.

Макрон ж, у свою чергу підкреслив, що Франція готова стати майданчиком для проведення цих переговорів.

Зеленський зробив гучну заяву про діалог з сепаратистами

Під час зустрічі з главою Франції Зеленський заявив, що встановлення миру в Україні для нього є пріоритетним завданням, виконання якого він прагне. Завершення війни на Донбасі Зеленський бачить через дотримання Мінських угод і переговорів в "нормандському форматі".

"Ми не готові до діалогу з сепаратистами. Ми готові діяти в мінському форматі. Ми готові в мінському форматі продовжувати відносини. Ми готові припинити вогонь", - зазначив він.

Також президент України додав, що європейські країни також не можуть себе цілком безпечно почувати, доки Росія робить вигляд, що міжнародного права просто не існує. А Україна тим часом стала "пороховою діжкою, де Крим і Донбас - бікфордів шнур",

Нагадаємо, Володимир Зеленський повідомив українцям важливе рішення щодо Кримського півострова.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент Зеленський під час переговорів з президентом Франції Макроном порушив найбільш болючу для всього українського народу тему.

Також Знай.ua писав про те, щоукраїнцям показали оновлений список претендентів до вступу в партію "Слуга народу".