Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у прямому ефірі "Свободи слова" розкритикував лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, коли та була головою уряду.

Суперечка між політиками почався після того, як Тимошенко засудила роботу Кабміну під управлінням Гройсмана.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У громад повинні бути три свободи. Перша – вільно отримувати свої власні закріплені податки. Щоб не забирали в центр, а потім з піпетки не капали в громаду по одній гривні. Якщо ми зараз говоримо про децентралізацію, то повинні подивитися на розподіл бюджету за доходами, скільки відсотків йде громадам, а скільки – держбюджету. Першої свободи в наших громадах не існує. Тільки 20,7% – це ті доходи, які отримує громада. Все інше забирається в центр, а потім направляються туди субвенції", – сказала Тимошенко.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У відповідь прем'єр-міністр нагадав Тимошенко, що під час її прем'єрства Кабмін проводив "недолугу політику". Також Гройсман дорікнув лідера "Батьківщини" в боргах і завищених цінах на газ.

"В мене таке враження, що ви не змінили свої матеріали. При вас 10-11 років тому була система, про яку ви нам прочитали. І піпетка була саме в ваших руках. Ви підгодовували всю місцеву владу якимись подачками, а реальної реформи не було", – заявив політик.

В кінці діалогу Гройсман обізвав Тимошенко "мамою української корупції".

Нагадаємо, Зеленський розповів про свою зустріч з головою партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко.

Як повідомляв портал Знай.uа, прем'єр-міністр України отримав "привіт" від водіїв на львівських дорогах.

Також портал Знай.uа писав, що Юрій Романенко прокоментував тему зради з боку Володимира Гройсмана.